Patun muistolle

Tiistaina 16.10.2018 jouduimme viemään Patun eläinlääkärille viimeiselle matkalle. Patulla oli aiemmin todettu maksassa kasvain, ja se oli kesästä lähtien laihtunut ja laiskistunut.

Tein Patun muistolle oheisen videon, jossa on kuvattu Patun leikkisiä vaiheita aina vuodesta 2005 lähtien. Tuolloin kesällä 2005 Patu noudettiin kissojen löytökodista eikä sen tarkkaa syntymäpäivää tiedetä. Olemme kuitenkin ajatelleet, että Patu oli jo 14-vuotias.

Kun on elänyt jonkun kanssa 13 vuotta, se on vähän outoa kun toinen on poissa. Kukaan ei tule ovelle vastaan. Kukaan ei hyppää mahan päälle aamulla. Kukaan ei tule alushousuihisi, kun istut pytyllä (sitä Patu tosin teki vain nuorena).

14 vuotta on ihan mukavan pitkä elämä kissalle. Jonkin kaavan mukaan se olisi 72 ihmisen vuotta. Patu tullaan muistamaan hyvin ihmisläheisenä kissana, joka oli mielellään ventovieraidenkin sylissä. Lisäksi se oli leikkisä ja puhelias sille päälle sattuessaan. Patu tunnisti oman nimensä ja ymmärsi sanan "ei", vaikkakaan ei aina ihan heti kieltoa välttämättä totellut.

Patu nukkui kaikki yönsä aina sängyllä, tyynyni vieressä. Silloin minä välillä kirosin sitä, kun se lämmitti minua kun olin kuumissani tai jos se potki minua unissaan korvaan.

Hänen kaltaistaan ei ole toista. Nyt on ikävä.

- JoniValokuvat 2005 - 2018